Beste klant, onze pakketten worden bezorgd door PostNL. Helaas kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor eventuele vertraging of beschadiging.

Winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.

Zwaardvis met gambasalsa en truffelaardappelchips

Schrijf de eerste review over dit product

Bereidingstijd 35 min

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 0,00
-+

Details

Benodigdheden:
• frituurolie
• 2 truffelaardappels*, in flinterdunne plakken
• 400 g zwaardvis**
• paar takjes basilicum en kervel
• gambasalsa
• 100 ml olijfolie
• 1/2 sjalotje, fijngesneden
• 1/2 rode paprika, in piepkleine blokjes
• 1/2 teentje knoflook
• 1 el kappertjes
• 2 reepjes ansjovis, fijngesneden
• 1 tomaat, ontveld en zaad en vocht verwijderd, in piepkleine blokjes
• sap van 1 citroen
• 4 rauwe gepelde gamba’s, darmkanaal verwijderd, in stukken gesneden

Bereidingswijze:
Verwarm de frituurolie op 180°C. Frituur de truffelaardappelplakjes in ½ min. knapperig en laat op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de zwaardvis met zout en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de vis kort om en om in de hete olie zodat de vis bruint, maar van binnen rauw blijft. Verhit voor de gambasalsa de rest van de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, paprika, knoflook, kappertjes, ansjovis en de tomaat toe en bak kort. Blus af met het citroensap en neem van het vuur. Roer de gamba’s door de warme salsa zodat ze kunnen garen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Snijd intussen de zwaardvis in dunne plakjes en verdeel over 4 lauwwarme borden. Garneer met de salsa en truffelaardappelchips. Druppel er nog wat salsaolie over en bestrooi met basilicum en kervel.

* Truffelaardappels zijn rond de feestdagen te koop bij goedgesorteerde supermarkten en groenteboer. Gebruik evt. een andere vastkokende aardappel als opperdoezer ronde of charlotte.
** In plaats van zwaardvis kun je ook de verantwoorde skipjack-tonijn gebruiken. 

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren