Beste klant, onze pakketten worden bezorgd door PostNL. Helaas kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor eventuele vertraging of beschadiging.

Winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.

Zeebaars met eekhoorntjesbrood en bloemkool

Schrijf de eerste review over dit product

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 0,00
-+

Details

Benodigdheden:
• 4 zeebaarsfilets met vel van 200 gr
• 125 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
• boter
• olijfolie
• peper en zout
voor de saus:
• 1 plak gerookte ham
• 1 gesnipperde sjalot
• 1 fijngeplet teentje knoflook
• 1/2 glas droge witte wijn
• 2,5 dl visfumet
• 1,25 dl room • tijm, laurier

Bereidingswijze:
(15 + 25 minuten)
1. Week het eekhoorntjesbrood in water en laat het dan grondig uitlekken. Stoof de paddestoelen aan in wat olijfolie, samen met het gesnipperd sjalotje, de knoflook en de fijngesneden ham. Blus met de witte wijn. Doe er dan de visfumet, wat tijm, laurier en de room bij. Laat tot de helft inkoken. Haal de paddestoeltjes uit de kookpan en houd ze warm.
2. Maal de ingekookte saus met een mixer fijn en druk ze door een zeef.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze kort in water en gaar ze dan verder in wat boter. Kruid met peper en zout.
4. Stoom (of pocheer) de zeebaarsfilets met de velkant naar onderen. Reken ongeveer 10 minuten.
5. Verdeel het eekhoorntjesbrood over 4 warme borden. Leg de vis erbovenop. Schik de roosjes bloemkool eromheen en lepel de saus over de vis. Versier met peterseliepluksels, enkele gedroogde roze besjes en eventueel een gekookt rivierkreeftje.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren