Beste klant, onze pakketten worden bezorgd door PostNL. Helaas kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor eventuele vertraging of beschadiging.

Winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.

Poon op een bedje van groene linzen

Schrijf de eerste review over dit product

Gerecht voor 4 personen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 0,00
-+

Details

Benodigdheden:
• 8 poonfilets
• 150 g groene linzen (1/2 uur geweekt in koud water)
• 1 rode paprika
• 100 g veldsla
• 2 sjalotten
• 2 dl gevogeltebouillon
• 2 eetlepels olijfolie
• pepper
• zout

Bereidingswijze :
(10 + 15 minuten)
De geweekte linzen 5 minuten koken in de bouillon, uithalen, verfrissen onder koud water en laten uitlekken. De bouillon bewaren voor de paprika-emulsie De veldsla en 1 sjalot fijnsnijden, onder de linzen mengen samen met de olijfolie. Kruiden met peper en zout. Koel bewaren. Voor de paprika-emulsie: de paprika schillen, in vier snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes versnijden. De resterende sjalot eveneens in kleine blokjes snijden. De sjalot even aanstoven in olijfolie, de paprika toevoegen en enkele minuten stoven. Kruiden met peper en zout, 1 dl bouillon toevoegen en terug enkele minuten laten sudderen. De paprika-emulsie mixen, zeven en warm houden. De poonfilets goudbruin bakken in olijfolie. De linzen in het midden van het bord schikken, de paprika-emulsie er rond lepelen en de poonfilets er tegenaan schikken. Garneren met enkele blaadjes veldsla.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren