Beste klant, onze pakketten worden bezorgd door PostNL. Helaas kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor eventuele vertraging of beschadiging.

Winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.

In de oven bereide kabeljauw met rode bieten en passievruchtencoulis

Schrijf de eerste review over dit product

Gerecht voor 4 personen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 0,00
-+

Details

Benodigdheden:
• 4 kabeljauwrug (80 gr elk, zondervel)
• 3 dl rodebietensap
• 6 passievruchten
• 1 aubergine
• olijfolie
• zout en peper
• tijm • rozemarijn
• 1 teentje knoflook (doormidden gesneden)
• laurier
• kruidnagel
• kardemom
• agaragar
• mineraalwater
• 1/2 dl condiment (jonge aceto balsamico)
• boter

Bereidingswijze:
Halveer de aubergine en maak insnijdingen in elke helft. Wrijf de helften in met olijfolie, peper,zout, tijm, rozemarijn en knoflook. Gaar de aubergine gedurende 1,5 uur in een warme oven op 160 ºC. Lepel hem leeg en hak hem fijn. Doe de aubergine in een pan en breng op smaak. Verwarm 1,5 dl rodebietensap met de kruiden in een pan en laat het mengsel trekken op een zacht vuurtje. Voeg 8 g agaragar per liter vocht toe en laat de vloeistof doorkoken. Giet door een zeef en stort het mengsel uit op een metalen plaat. Laat afkoelen en snij de gelei ter grootte van het bovenste stuk kabeljauw. Snij de passievruchten doormidden en lepel ze leeg. Voeg wat water toe aan het vruchtvlees en giet alles door een zeef en stort het mengsel uit op een metalen plaat. Laat afkoelen en snij de gelei ter grootte van het bovenste stuk kabeljauw. Meng 1,5 dl bietensap met condiment in een pan en roer er koude klontjes boter door. Kruid de rodebietensaus met peper en zout. Beboter een kleine plaat en bestrooi met peper en zout. Leg er de stukken kabeljauw op en smeer ze in met gesmolten boter, peper en zout. Gaar de vis in een warme oven op 160 ºC (met een beetje stoom).

Presentatie:
Neem een kleine steker en dresseer er de aubergine in. Schik de vis op de aubergine en werk af met een plakje rodebietengelei. Giet de rodebietensaus en de passievruchtencoulis eromheen.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren