Beste klant, onze pakketten worden bezorgd door PostNL. Helaas kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor eventuele vertraging of beschadiging.

Winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.

Gewokte Schotse scheermesjes met kreeft en waterkers

Schrijf de eerste review over dit product

Scheermessen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 0,00
-+

Details

Benodigdheden:
• 4 schotse scheermesjes
• 1 Canadese kreeft (ong. 500 gr)
• 1/2 bosje waterkers
• 1 l visbouilon
• 100 gr crème fraîche
• 1 teentje knoflook
• 12 kerstomaatjes
• 100 gr zeekraal
• olijfolie
• zout en peper
• 20 gr bosuitjes

Bereidingswijze:
Breng de visbouillon aan de kook en gaar er de levende kreeft in gedurende 2 minuten. Haalde kreeft uit de bouillon en laat hem afkoelen. Verwijder het vlees uit de scharen en de staart. Voeg de crème fraîche en de gesnipperde knoflook toe aan de visbouillon. Breng het mengsel aan de kook en leg er de scheermesjes 20 seconden in tot de schelpen zich openen. Haal het vlees uit de scheermesjes en bewaar het witte deel. Snij dat in ragfijne stukjes. Laat de rest 1 uur sudderen in ½ liter van de vloeistof. Voeg de waterkers toe en laat 2 minuten doorkoken. Mix met een staafmixer en wrijf door een haarzeef. Verdun het geheel eventueel met wat bouillon. Klop de saus tot schuim met een staafmixer of giet hem in een slagroomspuit met 2 patronen. Verwijder het vel van de tomaatjes en de houtige steeltjes van de zeekraal. Verdeel het kreeftenvlees in gelijke stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een hete (wok)pan. Voeg achtereenvolgens de zeekraal, stukjes kreeft, scheermesjes en tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Presentatie:
Verdeel de inhoud van de wokpan over de schoongemaakte schelpen. Verdeel de saus met de spuit over de schelpen. Garneer met bosuitjes.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren