Beste klant, onze pakketten worden bezorgd door PostNL. Helaas kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor eventuele vertraging of beschadiging.

Winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.

Carpaccio van schelvis met gekonfijte worteltjes

Schrijf de eerste review over dit product

Hoofdgerecht voor 4 personen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 0,00
-+

Details

Benodigdheden:
• 200 g schelvisfilet
• een stuk gember van 1cm
• 1/2 bussel jonge wortelen
• 2 sjalotten
• 1 lente-uitje
• 1 theelepel griessuiker
• 1 klontje boter
• sap van 1/2 citroen
• peper en grof zeezout

Bereidingswijze:
(15 + 15 minuten)
1. Snijd de schelvis in fijne plakjes en bestrooi ze met grof zeezout. Dek af met plasticfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.
2. Spoel de schelvisplakjes goed af met water, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukentissue. Verdeel de vis over de borden en overgiet met een straaltje olijfolie, wat citroensap en peper.
3. Snijd de sjalotten en de gember fijn. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
4. Smelt boter in een pan, voeg de sjalot en de gember toe en laat 5 minuten zacht stoven. Voeg dan de wortelen toe, kruid met peper, grof zeezout en een snuifje suiker. Overgiet met water tot de wortelen half onderstaan. Laat het vocht volledig verdampen zodat de wortelen karameliseren. Voeg op het laatst het fijngesneden lente-uitje erbij.
5. Schik de wortelen over de visplakjes. Werk eventueel af met een paar blaadjes veldsla die in olijfolie werden gedraaid.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren