Beste klant, onze pakketten worden bezorgd door PostNL. Helaas kunnen wij geen aansprakelijkheid nemen voor eventuele vertraging of beschadiging.

Winkelwagen€ 0,00

Product was successfully added to your shopping cart.

Bretonse mosselen met knoflook en spek.

Schrijf de eerste review over dit product

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 0,00
-+

Details

Benodigdheden:
• 4 kg mosselen
• 1 prei
• 1 klein bosje bladselderij
• 4 teentjes knoflook
• 2 eetlepels slaolie
• 50 g ontbijtspekblokjes
• 3 dl witte wijn
• 2 dl crème fraîche of Room Fris
• zout, peper

Bereidingswijze:
Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en het spek 5 minuten. Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-prei mengsel. Roer de Room Fris erdoor en kook de saus tot deze lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover. Vistip: Serveren met bruin stokbrood en een gemengde salade.

Wijntip:
Muscadet sur Lie, frisse en lichte witte wijn uit de Val de Loire, heerlijk bij mosselen!

enodigdheden:

• 4 kg mosselen
• 1 prei
• 1 klein bosje bladselderij
• 4 teentjes knoflook
• 2 eetlepels slaolie
• 50 g ontbijtspekblokjes
• 3 dl witte wijn
• 2 dl crème fraîche of Room Fris
• zout, peper

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en het spek 5 minuten.

Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. 

Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-prei mengsel. Roer de Room Fris erdoor en kook de saus tot deze lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover. 

Vistip: Serveren met bruin stokbrood en een gemengde salade. 

Wijntip: Muscadet sur Lie, frisse en lichte witte wijn uit de Val de Loire, heerlijk bij mosselen!
  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren